DYNAMO KETTLEBELLS

Combat  System

 ICE1799aΤο τμήμα προπόνησης Dynamo Kettlebells προσφέρει ομαδικά τμήματα προπόνησης αλλά και σεμινάρια εκμάθησης των βασικών τεχνικών άρσης των kettlebells. Τα kettlebells ή ρωσικά βάρη, σας γυμνάζουν με τρόπο εντελώς διαφορετικό από όσους έχετε δοκιμάσει έως τώρα. Καλλιεργούν λειτουργική δύναμη και αντοχή ταυτόχρονα, αναπτύσσουν αρμονικά όλο το μυϊκό σύστημα (και όχι μόνο τους μύες που φαίνονται στον καθρέφτη), βελτιώνουν την ευκαμψία και την ευκινησία, προστατεύουν τις αρθρώσεις από τραυματισμούς και κάνουν το σώμα σας όχι μόνο ευπαρουσίαστο, αλλά και πιο επιδέξιο, λειτουργικό και ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινής ζωής και του αθλητισμού.

Η προπόνηση γίνεται αθλητισμός

Η προπόνηση με τα kettlebells δεν είναι απλά γυμναστική – είναι αθλητισμός. Όπως ακριβώς ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βελτιώνει διαρκώς τον έλεγχό του πάνω στη μπάλα ή ένας τενίστας να κάνει το σερβίς του ολοένα και καλύτερο, ο ασκούμενος με kettlebells, αρχάριος ή προχωρημένος, προπονείται σε άρσεις που απαιτούν επιδεξιότητα, συντονισμό, ρυθμό και αυτοσυγκέντρωση, άρα μπορεί να βελτιώνει την ποιότητα της κίνησής του σε μεγάλο βάθος χρόνου. Θυμηθείτε: υγιές δεν είναι το σώμα που φαίνεται ωραίο στον καθρέφτη – είναι το σώμα που μπορεί να κινείται καλύτερα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!

Ταυτόχρονη προπόνηση αντοχής και λειτουργικής δύναμης

Το βασικό χαρακτηριστικό της προπόνησης με kettlebells είναι η εκτέλεση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού επαναλήψεων σε ασκήσεις που δραστηριοποιούνa58 TEST 223 - Copy μεγάλο αριθμό μυικών ομάδων ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα είναι μία μορφή άσκησης που συνδυάζει τα οφέλη της προπόνησης για αερόβια αντοχή (όπως π.χ. το τρέξιμο) με τα οφέλη από την προπόνηση λειτουργικής δύναμης (άσκηση με βάρη). Πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι η προπόνηση με kettlebells αυξάνει ταυτόχρονα τη μέγιστη μυική δύναμη και την εκρηκτικότητα, όπως επίσης και την αντοχή του καρδιαγγειακού και καρδιο-αναπνευστικού συστήματος.

Το ιδιόμορφο σχήμα των kettlebells προάγει την ανάπτυξη υψηλής τεχνικής σε κάθε μία από τις άρσεις, η οποία αποτελεί πρόκληση τόσο για το μυικό όσο και για το νευρικό σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι η καλλιέργεια της επιδεξιότητας και του νευρομυϊκού συντονισμού: ένα σώμα όχι μόνο δυνατό, αλλά και ‘έξυπνο’. Η προπόνηση με kettlebells αποτελεί μία συνεχή διαδικασία εκλέπτυνσης της σωματικής ικανότητας, που κρατάει το ενδιαφέρον του ασκούμενου αμείωτο.

Άσκηση για υγεία και μακροβιότητα

Οι εκτεταμένες επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και, αργότερα, στη Ρωσία, έδειξαν ότι η προπόνηση με kettlebells οδηγεί σε επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού σε κατάσταση ηρεμίας και σε μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ η ρυθμική κίνηση των αρθρώσεων (αστράγαλοι – γόνατα – ισχύα – ώμοι) κατά τη διάρκεια της άσκησης με kettlebells, προλαμβάνει τις περοσσότερες μορφές αρθρίτιδας. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα που γίνεται σήμερα στο Δυτικό κόσμο επιβεβαιώνει αυτά τα ευρήματα.

Όχι πια πόνοι στη μέση και την πλάτη

Τόσο η καθιστική ζωή όσο και μορφές άσκησης που απομονώνουν συγκεκριμένους μύες από τη συνεργιστική τους λειτουργία προκαλούν κακή στάση του σώματος, με αποτέλεσμα ενοχλητικούς πόνους στη μέση στην πλάτη. Η άσκηση με τα kettlebells, μέσα από την ενδυνάμωση των μυών των γλουτών, την βελτίωση της σταθεροποιητικής λειτουργίας των μυών της πλάτης και την αύξηση του εύρους κίνησης στα ισχύα, σας απαλλάσσει από τέτοιους πόνους για πάντα.

a58 TEST 251Ευκινησία στη σπονδυλική στήλη, τα ισχία και τους ώμους, χωρίς Yoga!

Σε αντίθεση με συμβατικές μεθόδους προπόνησης δύναμης που απομονώνουν τους μύες και συχνά κάνουν το σώμα ογκώδες και δυσκίνητο, η γυμναστική με τα kettlebells απαιτεί και καλλιεργεί εύρος κίνησης στη σπονδυλική στήλη (κυρίως στη θωρακική μοίρα), στα ισχύα και την ζώνη των ώμων. Επιπλέον, το εύρος κίνησης που προάγουν τα kettlebells είναι δυναμικό, δηλαδή συνοδεύεται από ενδυνάμωση των γειτονικών μυών, σε αντίθεση με μορφές άσκησης όπως η yoga, όπου το έυρος κίνησης που καλλιεργείται είναι παθητικό, δηλαδή οι μύες επιμηκύνονται μεν αλλά συχνά αποδυναμώνονται και χάνουν την σταθεροποιητική τους ικανότητα.

Δυνατός κορμός (κοιλιακοί – ραχιαίοι) χωρίς Pilates!

Λόγω της μεγάλης αδράνειας και φυγόκεντρου δύναμης που αναπτύσσεται κατά τις ασκήσεις με kettlebells, οι μύες του μέσου κορμού πρέπει να ενεργοποιούνται συνεχώς, για να παρέχουν την απαιτούμενη σταθερότητα ώστε να ολοκληρωθεί η κάθε άρση με ασφάλεια. Με τον τρόπο αυτό, η σταθεροποιητική ικανότητα του κορμού αυξάνεται δραματικά, χωρίς την ανάγκη για εξειδικευμένς ασκήσεις, που συχνά είναι χρονοβόρες και πληκτικές.

Ο εκπαιδευτής : Σπύρος Κατσιγιάννης

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης είναι ο ιδρυτής της διδακτικής και προπονητικής μεθοδολογίας Dynamo Concepts για τη διδασκαλία πολεμικών τεχνών και τη βελτίωση της σωματικής απόδοσης.spyros

Ξεκίνησε να προπονείται με kettlebells το 2007, αρχικά με τον Fredrick Högström (RKC II) και στη συνέχεια με τον Denis Kanygin, από τον οποίο πιστοποιήθηκε ως προπονητής της διεθνούς οργάνωσης Kettlebell Systema στα τέλη του 2011. Έχει πάρει μέρος σε ερασιτεχνικούς αγώνες δύναμης (Tactical Strength Challenge) και σε τουρνουά kettlebell sport.

Είναι επίσης πιστοποιημένος προπονητής φυσικής κατάστασης για αθλητές πολεμικών τεχνών από την αμερικανική National Exercise & Sports Trainers Association (NESTA), έχει πτυχίο προπονητή Wushu-KungFu αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες (Vital Kali) και τη Ρωσική Πολεμική Τέχνη.

Έχει διατελέσει επικεφαλής εκπαιδευτής του αθλητικού συλλόγου Dynamo Club στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (2007 – 2012) και έχει διδάξει σεμινάρια με θέμα την αύξηση της σωματικής απόδοσης μέσω της εμβιομηχανικής βελτίωσης της κίνησης στη Σουηδία, τη Σερβία και την Ελλάδα.

Γιά πληροφορίες σχετικά με το τμήμα Dynamo Kettlebells επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://kettlebells-dynamo.gr/ .

Γιά επικοινωνία με τον Σπύρο Κατσιγιάννη : τηλ. 6946 82 94 82 , email : info@kettlebells-dynamo.gr

Pin It on Pinterest